Haber

Zelenskiy: “Gürcistan sokaklarında Ukrayna bayrağı taşıyan herkese teşekkür ederiz”

– Zelensky: “Gürcistan sokaklarında Ukrayna bayrağı taşıyan herkese teşekkür ederiz”

KIEV – Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Gürcistan’da kabul edilen “Yabancı Etkilerin Şeffaflığı Hakkında” maddesine yönelik gösterilere ilişkin “Gürcistan sokaklarında Ukrayna bayrağı taşıyan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Gürcistan’da basın özgürlüğünü kısıtlayacağı ve sivil toplum kuruluşlarını baskı altına alacağı gerekçesiyle tepki toplayan “Yabancı Nüfuzun Şeffaflığı Hakkında” yazısına yönelik protestolar ikinci gününde de devam ediyor. Ukrayna Devlet Lideri Vladimir Zelenskiy de sosyal medya hesabından gösterilerle ilgili açıklamalarda bulundu. Zelenskiy, Gürcistan’ı Ukrayna ile birlikte Avrupa Birliği’nde görmek istediklerini söyledi. “Gürcistan ve Moldova’nın Avrupa Birliği’nde olmasını istiyoruz ve eminim ki yapacaklar” dedi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in bugün başkent Kiev’e yaptığı geziden bahseden Zelenskiy, “Sayın Guterres ile Rus esaretinde tutulan vatandaşların durumunu görüştük. Ukrayna’daki nükleer tesislerdeki durumu ve tehditleri ele aldık. Rusya tarafından ortaya atılmıştır. Bunun sürdürülmesi ülkemizin ve tüm ülkelerin çıkarınadır” dedi.

Göstericiler, dün Gürcistan’da kabul edilen yasanın Rusya’daki yabancı casuslara ilişkin yasaya benzediğini savunarak, söz konusu maddenin meclisten iptal edilmesini talep etti. Başkent Tiflis’in yanı sıra Batum’da da çok sayıda kişinin sokağa çıktığı bildirildi.

orhangazi-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu