Haber

Son dakika: Esenyurt’taki tüm saldırganlar yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Esenyurt’ta tekel bayisinde meydana gelen ve 2 kişinin hayatını kaybettiği, 1 kişinin yaralandığı olayla ilgili son 2 zanlı aranıyor, T.Ö. ve A.Ö.

Yerlikaya, “BC ve S.Ö’nün ardından olayın zanlıları T.Ö. ve A.Ö. de yakalandı. Olayla ilgili zanlıların tamamı tutuklandı.” bilgisini paylaştı.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI İNCELENDİ

Bakan Yerlikaya, konuyla ilgili sosyal medyada paylaşım yapan 35 bin 368 hesabın da incelendiğini açıklayarak, bunların 9 bin 220’sinin “bilgisayarlar tarafından yönetilen bot hesaplar”, 5 bin 136’sının FETÖ ve 2 bin 898’inin PKK bağlantılı hesaplar olduğunu belirtti.

Yerlikaya, “Olumsuz algı oluşturmak için boşuna uğraşmayın. Güvenlik güçlerimiz toplumsal düzeni bozanları, suç işleyenleri hukuk önüne çıkarmakta kararlıdır. Suç ve suçluyla mücadelemiz kesintisiz devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

YAYIN YASAĞI UYGULANDI

Güzelyurt Mahallesi’nde 28 Temmuz’da meydana gelen olayla ilgili Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sürüyor. Bu kapsamda Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili ön soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı talebinde bulundu. Söz konusu talebi değerlendiren Büyükçekmece 3. Sulh Ceza Hakimliği, kamu güvenliği, hatanın önlenmesi amacıyla yazılı, görsel ve internet ortamında faaliyet gösteren medyada, sosyal medyada ve medyada her türlü haberi yayınlamıştır. , söz konusu olayla ilgili ön soruşturma sonuçlanıncaya kadar yargının otorite ve tarafsızlığının sağlanması, Röportaj, eleştiri amaçlı yayınların yasaklanması gerektiğine karar verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu