Ekonomi

Ford ilk karbon nötr üretim tesisini açtı

Ford’dan yapılan açıklamaya göre Ford, ilk kez 1930 yılında kurulan tarihi fabrikasını 2 milyar dolarlık yatırımla dönüştürerek, Almanya’nın imalat sektöründeki nitelikli iş gücüne ve otomotivin geleceğine verdiği büyük güven anlamına geliyor. Avrupa’da üretim.

Yüksek verimlilik hedefiyle tasarlanan, yılda 250 binin üzerinde elektrikli araç üretme kapasitesine sahip 125 hektarlık alanda heyet oluşturan heyet; yeni bir üretim hattı, akü montaj hattı, son teknoloji aletler ve otomasyon sistemleri ile donatılmıştır.

Mustang Mach-E, E-Transit ve F-150 Lightning’in yakaladığı başarıların ardından Ford’un geçtiğimiz günlerde tanıttığı dördüncü elektrikli aracı Explorer, markanın Köln’de üreteceği ilk elektrikli aracı olacak. spor geçişi.

Köln Elektrikli Araç Merkezi, Ford’un küresel olarak açılan ilk karbon nötr üretim tesisi olarak, şirketin 2035 yılına kadar Avrupa’daki tüm tesislere, lojistik operasyonlara ve doğrudan tedarikçi ayak izine yönelik karbon nötr taahhüdünü destekleyecek.

Ford Model e Avrupa Genel Müdürü Martin Sander, Köln Elektrikli Araç Merkezi’nin Ford için Avrupa’da yeni bir çağın başlangıcı olduğunu belirterek, “Müşterilerimizin taleplerini karşılayan, tamamen bağlantılı, yazılım tanımlı araçlar üretmek için ileri teknolojiler kullanıyoruz. sıfır emisyonlu mobilite için. Bunu bir kez daha yeniden tanımlıyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

Karbon nötrlüğü ile fark yaratan Köln Elektrikli Araç Merkezi’nin, otomotiv sektörünün elektrikli araç üretimine geçişte önde gelen vitrinlerinden biri olduğunu belirten Sander, “Tesisler ve süreçler mühendislerimiz tarafından en üst düzeye çıkarmak için tasarlandı. verimlilik ve çevresel etkiyi en aza indirgeyen Ford’un Avrupa araçlarıdır ve aynı zamanda küresel karbon nötr planımızı da desteklemektedir.” şeklinde konuştu.

‘Daha İyiye Giden Yol’ planını gerçeğe dönüştürecek

Ford, karbon nötrlüğü elde etmek için yeni süreçler, makineler ve teknolojiler kullanarak fabrikadaki güç kullanımını ve emisyonları azaltıyor. Tesisi çalıştırmak için gereken tüm elektrik ve doğal gaz, %100 karbonsuz yenilenebilir enerji kaynaklarından geliyor. Üretim tesisinden kaynaklanan emisyonlar Ford adına yerel elektrik tedarikçisi tarafından kompanze edileceğinden, tesisin ısıtılmasında ve proseslerde kullanılacak ısı da karbon nötrdür. Harici bir elektrik santrali ve yakma fırını tarafından üretilen ısı, Ford’a özgü bir buhar ızgarası üzerinden iletilir.

Yerel güç sağlayıcı, bu ısı dağılımı için işletme emisyonlarını 2026 yılına kadar yaklaşık yüzde 60 oranında azaltmayı ve bu emisyonları 2035 yılına kadar tamamen ortadan kaldırmayı planlıyor. Ford Köln Elektrikli Araç Merkezi, tamamen faaliyete geçtiğinde bağımsız olarak karbon nötr sertifikasına sahip olacak. Bu bağımsız sertifikasyon sistematik olarak denetlenecek ve kalan emisyonlar, yüksek kaliteli karbon denkleştirme programları ile dengelenecektir.

Ford Köln Elektrikli Araç Merkezi’ndeki teknolojik güncellemeye, biyoçeşitliliğin optimizasyonu ve mevcut fabrika yeşil alanının ekolojik stabilitesi eşlik ediyor. Alınan önlemler arasında yeni çok yıllık bitki örtüsünün getirilmesi, ekolojik olarak zayıf otlak alanların yabani otlara dönüştürülmesi, böcek, yarasa ve kuş yaşam alanlarının oluşturulması yer alıyor.

haberseben.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu