Ekonomi

Başarılı Bir Sosyal Girişimci Olma Yolunda İşinizi Kolaylaştıracak İpuçları

Sosyal girişimcilik, sosyal sorunları çözmek için yenilikçi çözümler sunan ve sürdürülebilir bir iş modeli oluşturan bir girişimcilik türüdür. Sosyal girişimciler sosyal meselelerle ilgilenirler ve kar amacı gütmezler. Sosyal girişimler hayata anlam katan değerlerdir. Sosyal girişimcilikte topluma, çevreye ve insanlığa bir takım faydalı şeyler bırakma arzusu vardır. Diğer beceriler gibi girişimcilik de geliştirilebilir bir beceridir. Sosyal girişimci olmak istiyorsanız aşağıda sizin için derlediğimiz ipuçlarını takip edebilirsiniz.

Hangi konuda size uygunsa ona göre araştırma yapabilirsiniz.

En değerli faktör, neyde iyi olduğunuzu öğrenmektir. Belirlediğiniz sosyal amaca yönelik araştırma yaparak benzer projeleri inceleyebilirsiniz. Bu size fikir verebilir ve sosyal girişimlerin nasıl başarılı olduğunu anlamanıza yardımcı olabilir.

Denemekten korkmayın, bir şeye başlamadığınız sürece başarılı olup olmayacağınızı bilemezsiniz.

Sosyal girişimci olmak istiyorsanız başarısızlıktan korkmamalı ve hırslarınızı daima yüksek tutmalısınız. Her türlü işe girmek zorundasın. Hem çevreyi tanımanızda hem de sorunları fark etmenizde size büyük faydası olacaktır.

Birleşmiş Milletler Asya ve Pasifik Ekonomik ve Sosyal Konseyi’nin (ESCAP) Teknoloji ve İnovasyon Lideri Jonathan Wong, aklında hiçbir zaman bir kariyer olmadığını söylüyor. “Sivil Toplum Kuruluşlarında ve özel sektörde çalıştım.” Jonathan Wong, insanlara ve gezegene daha iyi hizmet verebilmek için ekonomiyi yeniden şekillendirmenin gerekliliğine inandığını söylüyor. Çalıştığı kurumlarda her zaman bir tema olduğunu ekliyor.

Olumsuzluklar karşısında sakinliğinizi korumalı ve en önemlisi sabırlı olmalısınız.

Sabırsız bir insan, iş hedeflerine profesyonel bir şekilde yaklaşamaz. Sabırsızlıktan kaynaklanan başarısızlıklar bireyde her zaman yeniden başlama isteği yaratır. Sektörde başarılı olmak, büyük ve karmaşık sorunları bir an önce çözmek isteyebilirsiniz. Ancak sistematik analiz oluşturmak için genellikle “stratejik sabra” sahip olmanız gerekir. Yaptıklarınızın farkına varmak için, hakikat zamanını beklemeli ve önceden planladığınız yolda ilerlemelisiniz.

Neyi temsil ettiğiniz ve değerleriniz net olmalıdır. Bu yüzden kitlenizde güven inşa etmeniz gerekiyor.

İş dünyasında güven çok değerlidir. Çoğu girişimci, başarılı bir iş kurmanın zaman, çaba ve çaba gerektirdiğini bilir. Ancak bazıları, temellerinin aslında müşteri güveniyle kurulduğunun henüz tam olarak farkında değil. Nike N7 Genel Müdürü Sam McCracken, bir bireyin inanç geliştirmesi için gerekli bileşenlerden bahsediyor. Bunlardan en temelinin kim olduğunuz olduğunu söyleyen sosyal girişimci şöyle açıklıyor: “Beni tanıyan biriyle konuşursanız, Sam McCracken’in kim olduğunu, neyi temsil ettiğimi ve temel değerlerimi bilirler.” Yani neyi temsil ettiğiniz ve değerleriniz net olmalı ki, adınızı duyanların zihninde net bir tablo oluşsun. Ayrıca bu şekilde hitap ettiğiniz kitleye inanç aşılamanız daha kolay olacaktır.

Adım atmaktan korkarsan, hiçbir yere gitmiyorsun. Adım atmaktan korkma!

Planlarınızı net bir şekilde kağıda dökün ve ne yapılması gerektiğini öğrenin ve sadece onu yapmaya odaklanın. Nike’ın “Sadece Yap” kampanyasını herkes bilir. Nike N7 Genel Müdürü, kurumsal bir sosyal girişimci olmak için işe bir fiyat biçmeniz gerektiğini söylüyor. İşte “Sadece Yap” burada devreye giriyor. Tek sayfalık bir iş planı yazıp bunu Nike’taki üstlerine sunan Sam McCracken, “Ben kollarını sıvamış ve yapılması gerekeni yapmış mavi yakalı bir adamım. yapılacak.”diyor.

Her zaman alçakgönüllü olmalısın.

İş hayatındaki birçok dinamik sayesinde ön plandayız. Bu dinamiklerin en değerlilerinden biri davranışlarımızdır. Alçakgönüllülük, hem büyümemizde hem de insani çıkarlarımızda değerli bir rol oynar. Bir sosyal girişimci olarak amacınız sosyal ve çevresel bir fark yaratmak olduğundan, güvendiğiniz insanlar mutlaka yanınızda olmalıdır. Başkalarına fırsat verirseniz başarılı olursunuz. McCracken, “Başarının gizli sosu, alçakgönüllü olmak ve yolculuğunuza insanları da beraberinde getirmektir” diyor. Wong sözlerini şöyle bitiriyor: “Hırslı olmalısın. Korkusuz olmalısın. Ayrıca çok alçakgönüllü olmalısın.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu